Duitsland levert Catalaanse leider mogelijk uit aan Spanje

Duitsland is bereid de leider van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging uit te leveren aan Spanje. Toppers van de separatistische beweging van Catalonië worden door Spanje gezocht omdat zij een referendum hadden georganiseerd over de Catalaanse afscheiding van Madrid.

De Duitsers wilden Charles Puigdemont niet afstaan vanwege de beschuldiging van rebellie, maar willen hem wel uitleveren op grond van corruptie en misbruik van publieke middelen.

Een Duitse rechtbank had eerder geoordeeld dat rebellie geen strafbaar feit is en vond ook geen bewijs voor de beschuldiging van hoogverraad.

De aanklacht voor misbruik van middelen berust op het organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De kiezers werden destijds door de Spaanse politie met grof geweld uit de kieslokalen geslagen.

Politieke gevangenen

Midden-april gingen honderdduizenden mensen de straat op in Barcelona om vrijlating te eisen van de leiders van de onafhankelijkheidsbeweging.

De demonstratie was georganiseerd door pro-onafhankelijkheidsgroepen waarvan de leiders, Jordi Sanchez en Jordi Cuixart, zes maanden geleden in Madrid werden gearresteerd. Sanchez en Cuixart kunnen tot 30 jaar gevangenisstraf krijgen wegens rebellie.

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up