67-jarige vrouw omgekomen bij brand

Zondagochtend is een 67-jarige vrouw omgekomen bij een woningbrand aan de Fluorstraat. De melding is omstreeks 06:00 uur gedaan. De brandweer van post Geyersvlijt was er binnen 4 minuten, meldt de voorlichting van de brandweer. De brandweer trof een uitslaande brand aan.

Het in steen opgetrokken laagbouwpand werd bewoond door 8 personen die allen sliepen tijdens het ontstaan van de brand. De bewoners werden gewekt door een intense hitte en rookontwikkeling.

Zeven van de bewoners hebben zich vanuit het achterste gedeelte van het huis in veiligheid weten te brengen. Op gegeven moment kwamen zij tussen het brandend pand en schutting terecht. Zij moesten langs het brandend pand naar de straat toe vluchten en hebben hierdoor rook ingeademd.

Naar zeggen van één van de bewoners konden zij het latere slachtoffer niet meer redden.

Het pand was voor een overgroot deel voorzien van traliewerk. Doordat de elektriciteitstoevoer naar het pand niet gelijk kon worden afgesloten, werd het personeel tijdens het optreden meerdere malen geraakt door stroomstoten.

Tijdens de blussingswerkzaamheden zijn vuurwerk en scherpe munitie die in de berging waren opgeslagen, ontploft en afgegaan.

Het huis dat niet tegen brand was verzekerd, werd totaal door de brand verwoest. Een personenauto die in de garage was geparkeerd, werd eveneens door de vlammen verteerd.

De brandweer had het vuur binnen 40 minuten onder controle en heeft kunnen voorkomen dat het vuur naar andere woningen oversloeg.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up