67-jarige vrouw omgekomen bij brand

Zondagochtend is een 67-jarige vrouw omgekomen bij een woningbrand aan de Fluorstraat. De melding is omstreeks 06:00 uur gedaan. De brandweer van post Geyersvlijt was er binnen 4 minuten, meldt de voorlichting van de brandweer. De brandweer trof een uitslaande brand aan.

Het in steen opgetrokken laagbouwpand werd bewoond door 8 personen die allen sliepen tijdens het ontstaan van de brand. De bewoners werden gewekt door een intense hitte en rookontwikkeling.

Zeven van de bewoners hebben zich vanuit het achterste gedeelte van het huis in veiligheid weten te brengen. Op gegeven moment kwamen zij tussen het brandend pand en schutting terecht. Zij moesten langs het brandend pand naar de straat toe vluchten en hebben hierdoor rook ingeademd.

Naar zeggen van één van de bewoners konden zij het latere slachtoffer niet meer redden.

Het pand was voor een overgroot deel voorzien van traliewerk. Doordat de elektriciteitstoevoer naar het pand niet gelijk kon worden afgesloten, werd het personeel tijdens het optreden meerdere malen geraakt door stroomstoten.

Tijdens de blussingswerkzaamheden zijn vuurwerk en scherpe munitie die in de berging waren opgeslagen, ontploft en afgegaan.

Het huis dat niet tegen brand was verzekerd, werd totaal door de brand verwoest. Een personenauto die in de garage was geparkeerd, werd eveneens door de vlammen verteerd.

De brandweer had het vuur binnen 40 minuten onder controle en heeft kunnen voorkomen dat het vuur naar andere woningen oversloeg.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up