“6 vingers aan 1 hand beter dan 5”

Uit een studie verricht door de Universiteit van Freiburg in Duitsland blijkt dat het hebben van zes vingers aan een hand beter is dan 5.

Het onderzoek dat is gepubliceerd in de ‘Journal Nature Communications’ suggereert dat mensen met polydactyly (het hebben van meer dan 5 vingers of tenen aan een hand of voet) beter gebruik kunnen maken van hun hand door meerdere taken per keer uit te voeren met een hand.

Tijdens deze kleine studie zijn 2 personen; een vader (52) en zijn zoon (17) gevolgd. Zij moesten diverse taken uitvoeren, terwijl hun hersenactiviteit werd vastgelegd. Uit de MRI-scan blijkt dat de extra vingers individueel functioneren van de overige vingers, omdat ze hun eigen spieren hebben.

De vader en zijn zoon konden hun extra vingers onafhankelijk gebruiken, maar ook gelijktijdig met de overige vingers.

Polydactylie is een relatief vaak voorkomende aangeboren afwijking (enkele per duizend). Dergelijke extra vingers zijn zelden geheel functioneel; het gaat meestal om een klein aanhangend stukje weefsel waar soms wel, soms geen botjes in zitten.

Om cosmetische redenen kiezen de meeste mensen met een dergelijke vinger in het algemeen voor verwijdering, zelfs als hij volledig functioneel is.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Dikker worden tijdens feestdagen -ondanks veel en lekker eten- kun je voorkomen of reduceren
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up