547 restaurants in Iran gesloten vanwege ‘losbandigheid’

In Teheran, de hoofdstad van Iran, heeft de politie 547 restaurant gesloten.

Dit gebeurde vanwege ‘losbandigheid’, zeggen de Iraanse autoriteiten. In de restaurants wordt er muziek afgespeeld en wordt ook nog uitbundig gedanst in aanwezigheid van beide geslachten, hetgeen tegen de Islamitische principes is.

In Iran is het verboden om met of in het zicht van het ander geslacht te dansen. De politie heeft wettelijk het recht om op te treden tegen handelaren en of personen die zich niet houden aan de regels.

Om in de gaten te houden of de islamitische principes worden nageleefd, hebben de autoriteiten ook een telefoonnummer geopend waar Iraniërs sms’jes naartoe kunnen sturen met informatie over “fouten” die worden gemaakt. Dat kan gaan om het afdoen van een hoofddoek, bezoeken van gemengde dansfeestjes of het dragen van niet gepaste kleding.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up