5 voordelen van zoenen

Zoenen levert meer op dan alleen kriebels in je buik. Zo levert zoenen volgens wetenschappelijk onderzoek minder stress op en een gevoel van euforie.
In je lippen en tong zitten veel zenuwen die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Door het zoenen sturen deze zenuwen informatie door naar het brein. Hierbij komen de stoffen endorfine en dopamine vrij, die zorgen voor een gevoel van geluk, euforie en genot.

Bovendien ontdekten neurowetenschappers dat stelletjes na een kwartier zoenen of elkaars hand vasthouden minder van het stresshormoon cortisol in hun bloed hadden vóór het lichamelijk contact was gemeten.

Voordeel 2: Gaat tandbederf tegen
Door de extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg. Dat helpt tegen tandbederf.

Voordeel 3: Strakke huid

Tijdens het zoenen train je maar liefst 34 gezichtsspieren.

Voordeel 4: Vermindert allergische reacties

Voordeel 5: Calorieën verbranden
Tijdens een passionele zoen verbrand je ongeveer 6,4 calorieën per minuut. Met een minuut wandelen verbrand je ongeveer vier calorieën.

Meer lifestylenieuws

Kans op gehoorschade ‘s nachts groter

Het gehoor van muizen herstelt ‘s nachts beter dan overdag. De ontdekking leidt mogelijk tot nieuwe inzichten op behandelmethoden voor mensen met gehoorschade. Dat hebben…

Gamende vrouwen spelen vaker dan mannen

Vrouwen blijken frequentere gamers dan mannen. Van alle vrouwen die gamen, blijkt 44 procent dagelijks op de computer, tablet of telefoon een spel te spelen….

Behandeling depressie op leeftijd afstemmen

De behandeling van een depressie moet op de leeftijd van een patiënt worden afgestemd, omdat ouderen langer chronisch depressief blijven dan jongeren. Ouderen lijken minder…

Scroll Up