5-jarig meisje verlamd na verkrachting door oom, president ontfermt zich over slachtoffer

Een 5-jarig meisje raakte verlamd na een verkrachting.

De ouders van het meisje wisten maandenlang niet waarom hun gezond kindje plotseling niet meer in staat was om haar benen te gebruiken. Het kind plaste ook constant in haar broek.

De gemeenschap beschuldigde de ouders van hekserij, terwijl het kind werd misbruikt door haar oom, die intussen is opgesloten door de politie.

Het is niet duidelijk hoe de ouders en of de autoriteiten erachter kwamen dat het meisje uit Sierra Leone  was verkracht. Medewerkers van de Aberdeen Women’s Center in dat land, waar het meisje woont en wordt behandeld, zeggen dat de verkrachting heeft plaatsgevonden toen ze 4 jaar oud was.

De oom riskeert een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar. De vader van het meisje heeft de autoriteiten verzocht om de zaak buiten de rechtszaal af te handelen. De man blijft echter opgesloten.

De president van Sierre Leone en zijn vrouw schenken persoonlijk aandacht aan deze zaak. In opdracht van de president wordt het meisje gratis behandeld.

Sinds de verkrachting bekend werd, zijn de wetten over misbruik van minderjarige kinderen aangescherpt.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up