38-jarige vrouw verloor armen en benen na een verkoudheid

De 38-jarige Tiffany King, moeder van zes kinderen, verloor haar armen en benen nadat ze in coma belandde als gevolg van verkoudheid. Medio januari kreeg ze een verkoudheid. Die verergerde plotseling, waarna ze in een coma belandde.

De vrouw had uiteraard ook al een medische voorgeschiedenis. Toen ze in de twintig was, werd bij haar de ziekte van Bechterew vastgesteld, een chronische ontsteking van de gewrichten in de wervelkolom. Om die ziekte te behandelen, begon ze Humera te gebruiken. Dat is een ontstekingsremmer die het imuunsysteem verzwakt. Daardoor kon haar verkoudheid binnen korte tijd plotseling veel erger worden.

De verkoudheid ging over in een bacteriële en virale longontsteking, waardoor ze in coma belandde. Ze ontwikkelde ook sepsis, een ernstige bloedvergiftiging die tot orgaanfalen kan leiden. Terwijl ze in coma lag en werd behandeld voor de longontsteking, begonnen haar lever en nieren te falen.

Om de sepsis te behandelen, gaven de artsen de vrouw Levofed, een medicijn dat de lage bloeddruk tegengaat door bloed van de ledematen naar de organen af ​​te leiden, zodat die konden blijven functioneren. Daardoor stroomde er te weinig bloed richting haar armen en benen.

Meer bizar nieuws

Moeder noemt baby Abcde

Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een…

16-jarig meisje overleden door tampon

De 16-jarige Katia uit België is overleden aan een zeldzame infectie. Experts kwamen er maar niet uit, maar nu blijkt dat het gebruik van een…

Scroll Up