3000 jaar oude vingerafdrukken gevonden

3000 jaar oude mysterieuze vingerafdrukken zijn ontdekt op stenen op een archeologische site in de
Verenigde Arabische Emiraten.

De vingerafdukken zijn gevonden op de Hili 2 site in Abu Dhabi, die deel uitmaakt van de UNESCO World Heritage Site.

Behalve vingerafdrukken op stenen, die mogelijk gebruikt werden door ambachtslieden, zijn archeologen ook gestuit op ovens van klei, die hoogstwaarschijnlijk bestemd waren om stenen te verhitten.

Het ministerie van Cultuur in Abu Dhabi zegt dat het een heel belangrijke vondst is voor archeologen, die meer te weten kunnen komen over de werkwijze van ambachtslieden uit de prehistorische tijd.

Foto: Ministerie van Cultuur in Abu Dhabi

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up