26e handelsmissie in Suriname

Interexpo Curaçao organiseert al 26 jaar met succes handelsmissies en themaconferenties in het kader van zakendoen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de Caribische eilanden en Suriname. Deze hebben mede als doel om via matchmaking bedrijven in genoemde landen met elkaar in contact te brengen en daardoor onderlinge handelsrelaties tot stand te brengen.

Op 30 en 31 mei wordt de 26e handelsmissie en congres ‘Sustainable business between the Kingdom of the Netherlands, Suriname, the Caribbean region and Latin America gehouden in Hotel Royal Torarica.

Het is een jubileumeditie: het is voor de 5e keer dat Interexpo dit congres in Suriname organiseert. Tal van bedrijven uit Suriname, Nederland en de regio hebben inmiddels hun deelname al toegezegd.

Deze editie heeft een extra en speciaal karakter: naar aanleiding van de verwoestingen die begin september 2017 zijn aangericht door de orkaan Irma op de bovenwindse en andere Caribische eilanden, heeft Interexpo besloten om het thema van het congres in de middag van 31 mei 2018 te wijzigen in ‘Rebuilding Economy in the Caribbean and Leeward Islands’.

Het kernpunt tijdens dit deel van het congres is wat het bedrijfsleven kan doen in het kader van de wederopbouw van de eilanden. Tijdens dit deel van het congres zullen vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Caribische en lokale bedrijfsleven en de financiële sector het woord voeren.

Ondernemers die geïnteresseerd zijn om in de getroffen regio een steentje bij te dragen aan de wederopbouw, zullen uitgebreid geïnformeerd worden over welke wegen zij kunnen bewandelen.

Uiteraard kunnen zoals ook bij eerdere handelsmissies het geval was, Surinaamse bedrijven via matchmaking weer vruchtbare contacten leggen met buitenlandse bedrijven. In het verleden heeft dat vaak tot succesvolle samenwerkingsverbanden geleid.(GFC)

Meer nieuws

Facebook legt pagina teleSUR opnieuw plat

De Facebookpagina van teleSUR English is maandag opnieuw verwijderd. Ook deze keer gaf Facebook geen specifieke reden voor de verwijdering op. De pagina werd eerder…

Vrouw stopt hond in wasmachine

Een vrouw uit Argentinië heeft haar hond in een wasmachine gezet om zo meer volgers te krijgen op Instagram. Ze postte het filmpje van haar…

Eerste Surinaams-Javaanse Bijbel uit

Samen met andere hoogwaardigheidsbekleders heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken een exemplaar van de Surinaams-Javaanse Bijbel in ontvangst mogen nemen. De inwijding vond afgelopen…

Scroll Up