23 vrouwen starten kosteloze vakopleiding Textiele Werkvormen

sao

In het kader van het landelijk project “Wroko Foe Mek Moni”, welke voorziet in kosteloze vakopleidingen, is de vakopleiding Textiele Werkvormen van start gegaan te Magenta.

Vermeldenswaard is, dat de 23 participanten zelf het initiatief hebben genomen om de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) te benaderen om de vakopleiding te Magenta te verzorgen, nadat zij in de media de berichten over “Wroko Foe Mek Moni” vernamen.

Minister Steven Mac Andrew, die de opening verrichtte van de vakopleiding, gaf aan blij te zijn, dat de dames zelf het initiatief hadden genomen om te vragen naar de vakopleiding Textiele Werkvormen.

De bewindsman gaf aan dat de vakopleiding na succesvolle afronding niet alleen zal resulteren in betere kansen op de arbeidsmarkt, maar ook in besparingen, omdat onder meer kleding zelf vervaardigd kan worden.

Mac Andrew spoorde de deelnemers aan om gebruik te maken van de unieke kans om kosteloos een vakopleiding te volgen in hun buurt door zich volledig in te zetten gedurende enkele maanden, zodat zij de nodige competenties kunnen verwerven.

Ook Naomi Esajas-Friperson, Onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ tevens voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO, en Joyce Lapar, directeur van SAO, benadrukten dat de deelnemers een mooie kans is geboden om een vakopleiding te volgen in hun buurt. Zij riepen hen op om zich volledig in te zetten en de training met succes af te ronden.

Lapar informeerde de deelnemers, dat zij onder het project Wroko Foe Mek Moni ook alle materiaal krijgen om de opleiding te volgen en dat er dus geen enkele barrière is, die hun participatie kan bemoeilijken.

Esajas- Friperson hield de deelnemers voor dat het leren van een vak ook kansen biedt om als zelfstandige aan de slag te gaan of om een bijverdienste te hebben.