17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse Immigratie 17 personen gehuldigd.

Met muziek, zang, dans en lekker eten werden vele vaders verwend en in de bloemetjes gezet door het OHM Nari, het vrouwenteam.

Enkele maanden geleden werden oproepen gedaan aan partnerorganisaties om personen voor te dragen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd en nog leveren aan de Surinaamse gemeenschap.

De categorieën waarin werd gescout zijn: religie, cultuur, sport, dienstverlening en ondernemerschap.

De volgende personen zijn gehuldigd: Baidjoe Gangapersad, Baldew Krishnarainpersad Willem, Bansidhar Bhagwatpersad, Bishoen Primdath, Chote Nandkisoor, Chotoe Haricharan, Debipersad Johan Tjanderdath, Dwarka Dayanand, Gajadhar Sukul Radjkumar, Ganpatsing Bidjaising, Hanoeman Soenderpersad, Hindori Djaienti Devi Chandra, Jhingoeri Kamlawatie, Matawlie Hemradj, Nannan Panday Jagdies Chandra-Prakash, Pultoo Harold Hemantkumar Ditnarain en Ramkhelawan Krishnalal Andre.

Advocaat Nannan Panday bedankte namens de gehuldigden de CUS, OHM en alle andere werkers voor de erkenning en wees naar het harde zweet en tranen waarmee onze voorouders hebben gezwoegd op de plantages zodat vandaag de nazaten de vruchten daarvan plukken.

De avond werd afgesloten met karaoke, dans en een interne loterij.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up