11e Inter Guiana Geological Conference in Paramaribo

De Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen organiseert in samenwerking met professor Theo Wong van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) en de Australische organisatie, Australian Mineral Industries Research Association (AMIRA), de 11e Inter Guiana Geological Conference in Paramaribo.

Deze conferentie vindt plaats op 19 en 20 februari en is een belangrijke internationale conferentie over de geologie van het Guianaschild.

AMIRA is een non-profit organisatie die doelgericht wetenschappelijk onderzoek, ten behoeve van de aangesloten mijnbouwbedrijven en overheidsinstellingen verricht.

Er worden ongeveer honderd deelnemers uit meer dan tien landen verwacht. Op de conferentie zal uitwisseling van geologische kennis tussen de deelnemers centraal staan in de vorm van mondelinge presentaties en postersessies.

Naast de presentaties van buitenlandse specialisten, zullen ook docenten, MSc en PhD studenten van de Richting Geowetenschappen ADEKUS een lezing of een poster over hun onderzoek presenteren. De conferentie staat in het teken van het

SAXI-programma, het South American Exploration Initiative van AMIRA. Het programma beoogt het geologisch onderzoek door universiteiten, overheidsdiensten en mijnbouwmaatschappijen in het Guianaschild te ondersteunen middels beurzen aan MSc en PhD studenten en andere vormen van sponsoring.

Verwacht wordt dat dit leidt tot het vinden van nieuwe delfstofvoorkomens. Voor Suriname betekent het ook een enorme kans om de geologische kennis van het land te vergroten. AMIRA steunt op dezelfde wijze al twaalf jaar een soortgelijk programma in 12 landen in West-Afrika, met name in de goudgebieden die een spiegelbeeld vormen van de goudgebieden in het Guianaschild.

Suriname is uitgenodigd om deze conferentie te organiseren vanwege het hoge niveau van de geologische kennis in het land, het recent gereedkomen van een nieuwe geologische kaart en de uitstekende opleidingsfaciliteiten voor jonge geologen. Bovendien is deze conferentie de elfde in een serie Guianaschild-conferenties, die al in 1950 op Surinaams initiatief is begonnen.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up