100 jaar voor oma Edith Lie Atjam – Levens

Edith Lie Atjam – Levens bereikte woensdag de gezegende leeftijd van 100 jaar.

Districtscommissaris Mike Nerkust heeft met deze bijzondere verjaardag de gebruikelijke enveloppe namens president Desi Bouterse en een ziekenhuisbed overhandigd. De burgervader heeft ook meegedeeld dat oma Lie Atjam heel binnenkort op thuiszorg mag rekenen.

Oma Lie A Tjam heeft daarnaast ook voedingspakketten, verzorgingsmiddelen en een een rolstol gedoneerd gekregen.

Edith Levens is geboren op 6 februari 1919 te Paramaribo. Ze is de dochter van Johanna Mathilda Levens Tjindal en George David Levens.

Levens is weduwe van Johan Frederik Willem Lie Atjam. Ze is het 3e kind uit een gezin van 10 kinderen en heeft zelfs 3 kinderen, allen zonen. Aan de Prinsessentraat heeft ze haar jeugd samen met haar moeder, broers en zussen doorgebracht.

Levens heeft een christelijke opvoeding gehad (R.K). Samen met haar broers en zussen heeft zij de St Anna school bezocht (V.O.J.).

Als ontspanning liepen zij met z’n allen naar de van Sommelsdijckse kreek om te zwemmen.

Levens heeft als strijkster gewerkt voor vele gezinnen. Oma Lie Atjam haalde haar boodschappen tot haar 90ste zelf. Ze bezocht de Centrale Markt graag en haalde daar alle boodschappen.

Levens zorgde elke zondag voor de bloemen in de gemeente en word daarom de ‘bloemenzuster’ genoemd.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up