100 Champions of Suriname-programma moet jongeren klaarstomen om meer initiatieven te nemen

De kick-off voor de derde groep van jongeren die het “100 Champions of Suriname” programma zal doorlopen vond zaterdag plaats.

De hoofddoelstelling van dit programma is om jongeren in de leeftijdscategorie van 16 t/m 31 klaar te stomen om onze samenleving beter in te richten.

Tijdens de sessie hebben de jongeren de uiteenzetting van het programma gepresenteerd gehad, waarbij zij ook de gelegenheid kregen om hun succes verhalen en lessons learned in een vroeg stadium met elkaar te delen.

De participanten aan dit programma zullen gedurende twaalf weken door middel van theorie, praktische scenario’s, wekelijkse opdrachten en tools voor het maken van een goede planning, hun persoonlijke competenties significant ontwikkelen.

Verder zullen zij ook leren hoe zij door middel van onuitputbare doorzettingsvermogen, concentratie en visualisatie, zichzelf tot een waardige rolmodel kunnen profileren.

Alle participanten zijn enorm enthousiast over het programma en kijken er naar uit om met diverse tools hun doelen zo SMART mogelijk te leren omschrijven, zodat die gemakkelijker op te delen kunnen worden in actiestappen. Op deze wijze zullen zij hun progressie op een adequate wijze monitoren en een degelijke evaluatie toepassen.

Moreno Jackson, facilitator van dit programma, kijkt vol enthousiasme ernaar uit om deze groep te coachen en hen van de nodige tools te voorzien om vooral met een adequate focus hun doelen te realiseren. Hij merkt op dat een groot deel van de jongeren in onze gemeenschap, met tal van afleidingen te maken heeft en dit zorgt ervoor dat zij niet het maximale uit zichzelf halen.

Onder de aanwezigen waren de mentors van de Champions, genodigden vanuit diverse sponsororganisatie als ook enkele ouders die belangstelling getoond hebben om op die wijze hun kind te ondersteunen.

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up