1 voor 12 sluit vakantie af met schoolpakketten en fietsen voor kinderen

De stichting 1 voor 12 heeft ook dit jaar traditiegetrouw een groot aantal kinderen voorzien van een schoolpakket. Dit gebeurde in het weekend tijdens een speciale activiteit van de stichting op het recreatieoord Snow Hill in het district Para. Behalve dat de kinderen een schooltas met andere schoolbenodigdheden in ontvangst mochten nemen, hebben zij zich onder het genot van lekker eten en drinken kunnen verpozen op het oord.

De kinderen die in het zonnetje zijn gezet, komen uit Groot en Klein Powakka en uit de volksbuurten van Paramaribo. Naast de schoolpakketten hebben vijf kinderen een fiets mogen ontvangen, vanwege hun goede prestaties op school, maar ook geweldige doorbraak op gezondheidsgebied.

De voorzitter van de stichting 1 voor 12, Louis Vismale, haalde aan dat na 13 jaren zij gisteren een veel grotere groep op de speciale vakantie activiteit heeft kunnen accommoderen. In het eerste jaar bestond de groep kinderen uit 50 kinderen.

De financiën voor het uitvoeren van dit project komen uit middelen die zijn vergaard tijdens het Kwaku Festival, donaties uit Nederland en donaties van Surinaamse ondernemers en bedrijven.

Bij de activiteit van gisteren waren de volksvertegenwoordiger van Para Patrick Kensenhuis, de minister van Binnenlandse Zaken Mike Noersalim en de minister van Sport en Jeugd Zaken Nalini Gopal aanwezig om ondersteuning te bieden.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up