1 voor 12 sluit vakantie af met schoolpakketten en fietsen voor kinderen

De stichting 1 voor 12 heeft ook dit jaar traditiegetrouw een groot aantal kinderen voorzien van een schoolpakket. Dit gebeurde in het weekend tijdens een speciale activiteit van de stichting op het recreatieoord Snow Hill in het district Para. Behalve dat de kinderen een schooltas met andere schoolbenodigdheden in ontvangst mochten nemen, hebben zij zich onder het genot van lekker eten en drinken kunnen verpozen op het oord.

De kinderen die in het zonnetje zijn gezet, komen uit Groot en Klein Powakka en uit de volksbuurten van Paramaribo. Naast de schoolpakketten hebben vijf kinderen een fiets mogen ontvangen, vanwege hun goede prestaties op school, maar ook geweldige doorbraak op gezondheidsgebied.

De voorzitter van de stichting 1 voor 12, Louis Vismale, haalde aan dat na 13 jaren zij gisteren een veel grotere groep op de speciale vakantie activiteit heeft kunnen accommoderen. In het eerste jaar bestond de groep kinderen uit 50 kinderen.

De financiën voor het uitvoeren van dit project komen uit middelen die zijn vergaard tijdens het Kwaku Festival, donaties uit Nederland en donaties van Surinaamse ondernemers en bedrijven.

Bij de activiteit van gisteren waren de volksvertegenwoordiger van Para Patrick Kensenhuis, de minister van Binnenlandse Zaken Mike Noersalim en de minister van Sport en Jeugd Zaken Nalini Gopal aanwezig om ondersteuning te bieden.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up