Wetenschappers erg enthousiast over nieuw kankervaccin

Een spuitje om een tumor én uitzaaiingen bij kankerpatiënten te bestrijden. Een onderzoeksteam aan de universiteit van Stanford is alvast heel enthousiast over deze nieuwe kankerbehandeling die voorlopig alleen nog maar bij muizen getest werd.

De combinatie van twee stoffen in één injectie zou het verdedigingsmechanisme in heel het lichaam activeren en kankertumoren heel gericht bestrijden, met een minimum aan bijwerkingen.

Het team van professor in de oncologie Ronald Levy heeft het nieuwe vaccin al getest bij muizen met kanker. Omdat de behandeling erg lokaal gebeurt, beweert de onderzoeker dat het een relatief ‘goedkope’ behandeling is die niet veel bijwerkingen kent. Iets wat patiënten nu wel ervaren bij de huidige kankertherapieën.

Meer wetenschapsnieuws

Tandarts wil tandplak bestrijden met cannabis

Een tandarts uit Mortsel wil met cannabis tandplak bestrijden. De tandarts ziet potentieel in de helende werking van de cannabisplant. Vooral het bestanddeel cannabidiol (CBD)…

Embryo zonder bevruchting gecreëerd

Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst nieuw leven laten ontstaan in een laboratorium, zonder dat er een bevruchting is geweest. De wetenschappers van het MERLN…

Scroll Up