Waarom je meer oogcontact moet maken met je baby

Als je oogcontact maakt met een baby, verandert dat de golven in het brein van zowel jou als van de baby. Dat zorgt voor een connectie die de communicatie tussen baby en ouder vergemakkelijkt, zo blijkt uit een nieuwe studie. Of waarom je er goed aan doet je baby aan te kijken terwijl je ‘Hoedje van Papier’ zingt. Liefst met het hoofd wat afgewend.

Bij oogcontact synchroniseren de hersengolven van de baby en de volwassene, en dat zorgt voor wat wetenschappers een ‘gezamenlijke genetwerkte staat’ noemen.

Uit de studie bleek ook dat baby’s meer proberen te communiceren wanneer die staat bereikt wordt. De onderzoekers menen dat de hersensynchronisatie bij baby’s versnelt wanneer ze door een volwassene worden aangekeken. “Die hersensynchronisatie kan voor baby’s een manier zijn om hun eerste sociale netwerken aan te leggen”, stelt de studie.(HLN.be)

Foto: Cambridge University

Meer wetenschapsnieuws

Nieuwe koraalrif gevonden bij Saba

Bij de Sababank, een koraalrif ten zuiden van de Nederlandse eilanden Saba en Sint Eustatius in de Caribische Zee, is een nieuw koraalrif gevonden door…

Bijzondere vondst op Jupiter

Wetenschappers hebben eindelijk ontdekt hoe de samenstelling in mekaar zit op de planeet Jupiter. Dit is een unieke vondst, omdat er heel weinig bekend was…

Scroll Up