Vrouw heeft een fobie voor eten

Iedereen heeft wel een gerecht dat hij/zij absoluut niet lust. Maar wat als je fysiek onwel zou worden van praktisch alle voedsel? De Schotse Jill Hayman (36) weet er helaas alles van. “Ik begin dan direct te denken dat ik er ziek van zal worden. Als ik zo’n stukje naar mijn mond probeer te brengen, voelt het aan alsof ik een marathon gelopen heb,” meldt HLN.be.

Hayman sukkelt met een extreme vorm van ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder). De eetstoornis werd in 2013 officieel erkend door psychiaters. Patiënten mijden in dit geval voedsel met een bepaalde kleur, textuur of smaak. Dat leidt tot gewichtsverlies en een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en vitamines.

Dokters schreven haar injecties met vitamine B12 voor. En Jill droeg ook haar steentje bij: ze dwong zichzelf groene bananen, druiven, Golden Delicious-appels en bepaalde yoghurts te eten. Maar de negatieve gevolgen van zo’n eenzijdig eetpatroon ondervindt ze vandaag aan den lijve.

Hayman vestigt nu al haar hoop op een therapie die ze volgt in Londen. Want die fobie, die moet nu eindelijk eens de kop ingedrukt worden.

Meer bizar nieuws

Vrouw met gigantisch achterwerk

Een jonge vrouw uit Ivoorkust heeft een enorm achterwerk. De vrouw zegt geen medische ingreep te hebben gedaan. Eudoxie Yao weegt ruim 94 kilo. De…

Designervagina’s nieuwste cosmetische hype

Nieuwe cijfers die op zaterdag op het internationale congres Annual World Congress of the International Master Course on Aging Science werden bekendgemaakt, hebben aangetoond dat…

Scroll Up