Twintiger wordt levend gebalsemd na medische blunder

De 27-jarige Ekaterina Fedyaeva is het slachtoffer geworden van een medische blunder. De artsen dienden de Russische vrouw een verkeerd infuus toe, waardoor ze in coma raakte en twee dagen daarna stierf.

Verpleegkundigen moesten haar een zoutoplossing toedienen via een infuus, maar door een medische fout kreeg Ekaterina iets helemaal anders. In plaats van een zoutoplossing kreeg ze een formaldehyde-oplossing dat vaak wordt gebruikt om lichamen van overledenen te balsemen. De chemische stof zorgt ervoor dat er geen vocht meer uit een cel kan, waardoor weefsels verharden.

De artsen bekenden intussen dat het om een medische vergissing ging, maar Ekaterina’s moeder wil gerechtigheid voor de dood van haar geliefde dochter. Ze eist een zware schadevergoeding en het ontslag van de verantwoordelijke. De Russische politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden.

Meer bizar nieuws

Zestig Lula’s in parlement Brazilië

Ruim zestig Braziliaanse parlementsleden laten ‘Lula’ toevoegen aan hun naam uit protest tegen de gevangenisstraf van Lula da Silva. De oud-president is veroordeeld voor corruptie…

Ouders vinden na 24 jaar dochtertje terug

Op driejarige leeftijd verdween Qifeng in de Chinese stad Chengdu, terwijl haar ouders fruit verkochten. 24 jaar lang leek ze van de aardbodem verdwenen. Onlangs…

Scroll Up