Surinaamse Bedrijven krijgen belangstelling op Handelsbeurs Cuba

Aan de 35ste Feria Internacional de La Habana (FIHAV 2017), die van 30 oktober tot en met 3 november te Cuba is gehouden, hebben 63 landen deelgenomen waaronder Suriname.

De Surinaamse bedrijven, die voor de eerste keer hebben deelgenomen aan deze beurs zijn: Pansa Group, Grassalco, RHR Travel en Intramar. Deze bedrijven kregen belangstelling tijdens de beursen en hebben contacten kunnen leggen met potentiële klanten.

Minister Ferdinand Welzijn is speciaal ook naar de FIHAV afgereisd om met name de ondernemers van Suriname een steun in de rug te zijn. Bij zijn aankomst heeft hij de Surinaamse booth bezocht en zijn waardering uitgesproken over de moed en durf, die deze ondernemers hebben gehad om te participeren.

Ook heeft de minister tijdens gesprekken met collega’s van Cuba en andere landen gesproken over de handelsrelaties met Suriname. De mogelijkheden voor export van Surinaamse producten alsook het aantrekken van investeerders naar ons land, waren belangrijke gespreksonderwerpen.

Tijdens een evaluatie met het Surinaams team heeft de minister duidelijk laten doorschemeren, dat hij uitkijkt naar de resultaten, die zijn voortgevloeid uit de matchmaking, daar deze van groot belang zullen zijn voor de economische ontwikkeling van ons land.

Het ligt in de bedoeling om voor de volgende handelsbeurs meer potentiële ondernemers te interesseren, zodat meer van onze producten en diensten kunnen worden tentoongesteld.(GFC)

Meer nieuws

Vijfde politiek dialoog Suriname en EU

Tijdens de Artikel 8 Politieke Dialoog dat voortvloeit uit de Cotonou-Overeenkomst, binnen de ACP-EU relatie, hebben ontmoetingen plaatsgehad tussen de vertegenwoordigers van de regering van…

Dasani water weer verkrijgbaar

Na ruim een half jaar van de markt te zijn geweest, is het watermerk Dasani bezig met een comeback. Fernandes Bottling Company, die Dasani in…

Antonov raakt tonnen goud kwijt

Aan het einde van de regenboog is een pot met goud, zong de zanger, maar in de Siberische stad Yakutsk regende het goud op de…

Kansfonds ondersteunt Dankerscentrum

Het Zuster Dankerscentrum voor kinderen met een verstandelijke – en lichamelijke handicap heeft een mini rolstoelbus in ontvangst genomen. In aanwezigheid van districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh…

Scroll Up