Surinaamse Bedrijven krijgen belangstelling op Handelsbeurs Cuba

Aan de 35ste Feria Internacional de La Habana (FIHAV 2017), die van 30 oktober tot en met 3 november te Cuba is gehouden, hebben 63 landen deelgenomen waaronder Suriname.

De Surinaamse bedrijven, die voor de eerste keer hebben deelgenomen aan deze beurs zijn: Pansa Group, Grassalco, RHR Travel en Intramar. Deze bedrijven kregen belangstelling tijdens de beursen en hebben contacten kunnen leggen met potentiële klanten.

Minister Ferdinand Welzijn is speciaal ook naar de FIHAV afgereisd om met name de ondernemers van Suriname een steun in de rug te zijn. Bij zijn aankomst heeft hij de Surinaamse booth bezocht en zijn waardering uitgesproken over de moed en durf, die deze ondernemers hebben gehad om te participeren.

Ook heeft de minister tijdens gesprekken met collega’s van Cuba en andere landen gesproken over de handelsrelaties met Suriname. De mogelijkheden voor export van Surinaamse producten alsook het aantrekken van investeerders naar ons land, waren belangrijke gespreksonderwerpen.

Tijdens een evaluatie met het Surinaams team heeft de minister duidelijk laten doorschemeren, dat hij uitkijkt naar de resultaten, die zijn voortgevloeid uit de matchmaking, daar deze van groot belang zullen zijn voor de economische ontwikkeling van ons land.

Het ligt in de bedoeling om voor de volgende handelsbeurs meer potentiële ondernemers te interesseren, zodat meer van onze producten en diensten kunnen worden tentoongesteld.(GFC)

Meer nieuws

Twaalf rijbewijzen ingevorderd in 6 dagen

De Motor Surveillance Dienst van het Korps Politie Suriname heeft van 7 tot en met 13 januari twaalf rijbewijzen van overtreders van verkeersregels ingevorderd. Vijfenvijftig…

Joan Wielzen toegelaten tot DNA

Joan Wielzen is vandaag toegelaten tot De Nationale Assemblee(DNA). Ze volgt Remi Tarnadie op die is benoemd tot districtscommissaris van Coronie. De pas toegelaten volksvertegenwoordiger…

Sekswerkers binnenkort belastingplichtig

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, werkt er hard aan om sekswerkers in de toekomst belastingplichtig te stellen. Dit initiatief komt van het…

Workshop sari draperen een succes

Op verzoek van velen organiseerde het Lalla Rookh Museum het afgelopen weekend weer een workshop sari draperen. Vorig jaar april organiseerde het museum de workshop…

Scroll Up