Sport – en speldag voor Tammenga en omgeving

Voor de jeugd en volwassenen in de omgeving van Tammenga wordt zaterdag een sport- en speldag georganiseerd op het Desi Samson Sportcomplex te Kasabaholo. Deze sport- en speldag wordt georganiseerd in het kader van het 45-jarig jubileum van de Bethaniakerk van de Evangelische Broedergemeente in november dit jaar.

Onder het thema ‘Keert weer…’ worden gedurende het hele jaar gevarieerde jubileumactiviteiten georganiseerd.

De sport- en speldag heeft tot doel gezond bewegen onder jongere en oudere gemeenteleden te bevorderen, terwijl ook de betrokkenheid bij de jubilerende Bethaniakerk beleefd wordt.

Van de omliggende scholen en zondagsscholen zijn leerlingen in de leeftijdsklasse 10 tot 12 jaar uitgenodigd om namens de school of zondagsschool actief te participeren in de verschillende sport- en spelactiviteiten. De leerlingen, die als vertegenwoordigers van de school aan de wedstrijdactiviteiten zullen meedoen, krijgen van de Bethaniakerk een certificaat van deelname en voor de winnaars zullen er presentjes zijn.

Tijdens deze sport- en speldag is er ook gelegenheid om informatie in te winnen omtrent diverse takken van sport en om kinderen in te schrijven bij de aanwezige sportscholen of sportorganisaties.

Enkele van de activiteiten waaraan kinderen onder deskundige leiding kunnen deelnemen zijn atletiek, voetbal, djoel, bolhappen, flessen vullen, spijkers in flessen. Volwassenen kunnen onder andere dammen, troefcall, canasta en bingo spelen. Gedurende de dag zullen er versnaperingen en koele dranken te koop zijn.

Andere jubileumactiviteiten die voor de komende periode op het programma staan, zijn een gospelconcert op Tweede Paasdag in de Bethaniakerk, een bontenavond, een verkoopdag van maaltijden, snacks en dranken, een discussiemiddag over budgetteren als hulpmiddel om armoede te bestrijden.

De Gemeente Bethania van de EBGS hoopt gedurende dit jubileumjaar een ontmoeting te hebben met allen die ooit lid geweest zijn van de Bethaniakerk, vroeger de Tammengakerk geheten.

Het kerkgebouw staat op de hoek van de Langatabikistraat en de Apoerastraat in het Tammengaproject.

De sport- en spelactiviteiten op deze dag lopen van 09.00 tot en met 13.00 uur. De inloop is om 08.00 uur en het officiële gedeelte start om 09.00 uur met een geestelijke dagopening.(GFC)

Meer nieuws

Houdt er nog iemand van Facebook?

 Facebook gaat door zwaar weer, en dat uitgerekend een medeoprichter van WhatsApp – inmiddels verkocht aan Facebook – oproept Facebook te deleten, zal niet…

SWM herdenkt Wereld Waterdag

Wereld Waterdag wordt internationaal herdacht op donderdag 22 maart. Bij de herdenking van deze dag worden individuen en organisaties die bij de mondiale waterproblematiek betrokken…

Winkeldief stopt zeven messen in broek

Twee beveiligingsmedewerkers hebben Karel S. (54) op heterdaad betrapt toen hij bezig was goederen te stelen in een winkel aan de Maagedenstraat. De man had…

Adela Sedney viert 101ste jaardag

Adela Sedney werd maandag 101 jaar en dat werd gevierd met familie en vrienden. Uit handen van districtscommissaris Mike Nerkust heeft zij een enveloppe namens…

Scroll Up