Sony onthult nieuwe versie van robothond Aibo

Sony heeft een nieuwe versie van zijn robothond Aibo aangekondigd. Het vorige model werd 10 jaar geleden van de markt gehaald. Dat meldt NU.nl.

De nieuwe Aibo is volgens Sony in staat om “een emotionele band te scheppen met mensen in huis, terwijl zij worden voorzien van liefde en het plezier van het opvoeden van een metgezel”.

De robot heeft twee OLED-schermen in zijn ogen, die hiermee meerdere emoties kunnen uitbeelden. Op een volle accu kan de gadget twee uur lang worden geactiveerd. Hem helemaal opladen neemt drie uur in beslag.

Ingebouwde sensoren laten de Aibo zien en horen wat er allemaal in een directe omgeving gebeurt. Deze informatie wordt door een kunstmatige intelligentie verwerkt. Daarnaast leert de hond op termijn om te herkennen wat een baasje leuk vindt, schrijft NU.nl.

Meer technologienieuws

Slimme assistent Google wordt beter

Smartphonemakers worden van Google de mogelijkheid om de Google Assistant te integreren met hun toestellen. Hierdoor wordt het mogelijk dat commando’s opgevolgd wordt door de…

Google aangeklaagd voor discriminatie

Internetgigant Google is aangeklaagd door een ex-medewerker voor mogelijke discriminatie . Het bedrijf werd aangeklaagd voor onder meer discriminatie, intimidatie, pesterijen en onrechtmatige beëindiging van…

32 jaar cel voor oplichting via internet

De rechter heeft een Britse academicus, die zichzelf op internet voordeed als een vrouwelijke artiest, een gevangenisstraf van 32 jaar opgelegd voor het afpersen van…

Drones helpen bij cholerabestrijding in Malawi

Een hulporganisatie gebruikt drones in Malawi om gebieden in kaart te brengen waar cholera uitgebroken is. Kaarten worden uitgeprint en gebruikt door bewoners voor hygiëneverbetering….

Scroll Up