Scholieren verhandelen drugs op school

Twee studenten van een middelbare school zijn vandaag aangehouden door de politie van Jeugdzaken. De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname krijgt al enige tijden klachten binnen van schoolleiders dat door jeugdigen op diverse scholen in Paramaribo drugs worden gebruikt en verhandeld.

De klachten komen van schoolleiders van scholen op nagenoeg alle niveaus. Het vermoeden bestaat dat de leerlingen en studenten worden aangezet oftewel misbruikt om drugs te verkopen, schrijft de PR van het KPS.

Recentelijk is bij een leerling van een GLO-school in Paramaribo drugs gevonden. Vandaag is er op de middelbare school een onderzoek ingesteld met betrekking tot dit probleem dat resulteerde in de aanhouding van de twee studenten. Zij hadden drugs bij zich die en in beslag zijn genomen.

De afdeling Jeugdzaken zal met bijstand van andere afdelingen vaker acties ondernemen en controle uitvoeren op verschillende scholen. Ook zal er met medewerking van andere afdelingen binnen de organisatie worden gewerkt aan het zichtbaar maken van de verstrekkers van de drugs.

Naast de drugsverkoop is ook gebleken dat de jeugdigen wapens bij zich hebben zoals: scharen, messen en andere steekvoorwerpen. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd alert te blijven wanneer het gaat om hun kinderen. Vraag om hulp wanneer uw kind abnormaal gedrag vertoont. Indien nodig kunt u altijd contact opnemen met de Maatschappelijke Dienst van Politie Jeugdzaken voor hulp of eventuele verwijzing, luidt de oproep van het KPS.(GFC)

Meer nieuws

Houdt er nog iemand van Facebook?

 Facebook gaat door zwaar weer, en dat uitgerekend een medeoprichter van WhatsApp – inmiddels verkocht aan Facebook – oproept Facebook te deleten, zal niet…

SWM herdenkt Wereld Waterdag

Wereld Waterdag wordt internationaal herdacht op donderdag 22 maart. Bij de herdenking van deze dag worden individuen en organisaties die bij de mondiale waterproblematiek betrokken…

Winkeldief stopt zeven messen in broek

Twee beveiligingsmedewerkers hebben Karel S. (54) op heterdaad betrapt toen hij bezig was goederen te stelen in een winkel aan de Maagedenstraat. De man had…

Scroll Up