SBMG presenteert zonne-energieproject aan minister Dikan

“We hebben onze roots in Suriname en we willen graag ons succes delen met de mensen in het binnenland die het niet zo breed hebben. Dit project moet helpen dat er verlichting komt in een groot aantal dorpen, zodat kinderen in het binnenland na zonsondergang toch nog een boek kunnen lezen en hun huiswerk kunnen maken.”

Zo licht artiest Henk Mando (Henkie T) het plan toe wanneer minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) het hiphop- en rappers duo Sawtu Boys Money Gang (SBMG) donderdag groenlicht geeft om te vertellen waarvoor ze op visite zijn.

De ontwikkeling van het binnenland is een aangelegenheid van het binnenland. “Maar het land maakt nu een moeilijke tijd door en het geld ligt niet altijd voor handen om alles te doen wat we graag willen”. We verwelkomen jullie initiatief. Het doet ons goed om te zien dat jullie het in het buitenland hebben gemaakt, en dat jullie graag omkijken naar waar jullie roots liggen,” aldus de minister.

Dikan stelt SBMG als voorbeeld voor andere jongeren die succes hebben in wat ze doen, om niet te vergeten waar ze vandaan komen. De groep is heel populair in Nederland en België.

Chyvon Pala zegt dat het goed aanvoelt om te merken dat het project overal steun geniet in Suriname. Sinds ze in Suriname zijn worden ze bijna elke dag uitgenodigd voor interviews op radio- en tv. Het hoogtepunt waren de beleefdheidsbezoeken aan president Desire Bouterse en minister Edgar Dikan.

Het startsein voor het project vindt zaterdag plaats in het dorp Masiakiiki, het dorp waar zanger Henkie T’s vader vandaan komt. Uiteindelijk willen ze 67 dorpen gaan “verlichten”.

De groep kan dit project uitvoeren, dankzij hun extra inkomsten van hun platenlabel, nadat ze vier keer Platinum haalden met de hit “vier keer duurder”.(GFC)

Meer nieuws

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up