Sapoen: corrupte politici moeten naar huis

“Willen we het verschil uitmaken met andere politieke partijen, dan moeten we ook ernstig nadenken over het huidig politiek stelsel in Suriname waar het heel moeilijk is consequenties te verbinden aan corrupt gedrag”.

“Wanneer het duidelijk is dat ministers of andere gezagsdragers in de fout gaan, dan heeft eenieder politieke dekking”, voerde Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwsingsbeweging (HVB) aan tijdens de installatievergadering van het Ressortbestuur Koewarasan in het weekend.

Het moet volgens Sapoen mogelijk zijn dat corrupte bewindslieden met een motie van wantrouwen naar huis worden gestuurd, maar dat kan alleen in een parlementair stelsel.

“Dat zou ook betekenen dat onze Grondwet gewijzigd zal moeten worden. “Dat is een heel langdurig proces, maar de discussie moet wel op gang komen”.

“Dit is belangrijk, omdat het afnemend vertrouwen van de burgers in de politiek en politici er veel mee te maken heeft. De onlangs gehouden IDOS-peiling heeft dat trouwens ook aangegeven”, meent Sapoen.

De peiling heeft volgens de politiek leider ook uitgewezen dat het hard werken van de HVB vruchten heeft afgeworpen. “We zijn nu zelfs sterker dan de rode partij. Eerlijk is eerlijk: je kunt de HVB toch niet vergelijken met de zovele partijen die nu als paddenstoelen uit de grond verrijzen?”

Sapoen deed een dringend beroep op de partijvoorzitter dit signaal goed op te pakken en in alle rust en eenheid door te gaan met zijn politieke missie.

Partijvoorzitter Mike Noersalim benadrukte dat de ‘H’ van Hervorming nu in deze tijd ook moet worden verstaan als ‘Harder’ werken, “want alleen zo komt een land vooruit. Laten we geen tijd verspillen om af te geven op politieke opponenten, maar ons concentreren op de zaken die belangrijk zijn voor ons land en onze samenleving”.

Onder luid applaus beloofde Noersalim dat binnenkort na registratie van drop-outs in het gebied, er gratis ICT en computerreparatielessen zullen worden verzorgd.

De vergadering werd ook bijgewoond door de parlementariër Celsius Waterberg die zijn felicitaties overbracht aan het uit 15 personen bestaand ressortbestuur dat onder leiding staat van Robbert Troenopawiro.(GFC)

Meer nieuws

Aangeboden | De smaak van… Italië?

Wie ‘pizza’ zegt, denkt vrijwel automatisch aan Italië. Het is een gerecht dat inmiddels de hele wereld veroverd heeft en dat vrijwel door een ieder…

Bromfietser dood na aanrijding

Een bromfietser is vanmiddag tegen 16.00 uur om het leven gekomen na een aanrijding op de hoek van de Waaldijk – en de Prinsenstraat. De…

Interdepartementale samenwerking tussen LVV en ATM

De ministeries LVV en Arbeid hebben vorige week gesprekken gevoerd voor een interdepartementale samenwerking. Een delegatie onder leiding van Rowen Noredjo, onderdirecteur Arbeidsmarkt, die tevens…

Ontsluiting dorpen Coeroeni en Amatopo

Er is een aanvang gemaakt met het openkappen van een pad door het tropisch oerwoud vanuit het dorp Coeroeni gelegen nabij de Coeroenirivier naar het…

RGB-team blij met afgifte te Commewijne

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wordt dagelijks geconfronteerd met mensen die problemen hebben met hun gronden. “Elke dag vraag je je…

Proclamatie PRO op 25 mei

De proclamatie van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) vindt op vrijdag 25 mei plaats. Dit laat het bestuur weten in een uitnodiging. Op…

Scroll Up