Sapoen: corrupte politici moeten naar huis

“Willen we het verschil uitmaken met andere politieke partijen, dan moeten we ook ernstig nadenken over het huidig politiek stelsel in Suriname waar het heel moeilijk is consequenties te verbinden aan corrupt gedrag”.

“Wanneer het duidelijk is dat ministers of andere gezagsdragers in de fout gaan, dan heeft eenieder politieke dekking”, voerde Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwsingsbeweging (HVB) aan tijdens de installatievergadering van het Ressortbestuur Koewarasan in het weekend.

Het moet volgens Sapoen mogelijk zijn dat corrupte bewindslieden met een motie van wantrouwen naar huis worden gestuurd, maar dat kan alleen in een parlementair stelsel.

“Dat zou ook betekenen dat onze Grondwet gewijzigd zal moeten worden. “Dat is een heel langdurig proces, maar de discussie moet wel op gang komen”.

“Dit is belangrijk, omdat het afnemend vertrouwen van de burgers in de politiek en politici er veel mee te maken heeft. De onlangs gehouden IDOS-peiling heeft dat trouwens ook aangegeven”, meent Sapoen.

De peiling heeft volgens de politiek leider ook uitgewezen dat het hard werken van de HVB vruchten heeft afgeworpen. “We zijn nu zelfs sterker dan de rode partij. Eerlijk is eerlijk: je kunt de HVB toch niet vergelijken met de zovele partijen die nu als paddenstoelen uit de grond verrijzen?”

Sapoen deed een dringend beroep op de partijvoorzitter dit signaal goed op te pakken en in alle rust en eenheid door te gaan met zijn politieke missie.

Partijvoorzitter Mike Noersalim benadrukte dat de ‘H’ van Hervorming nu in deze tijd ook moet worden verstaan als ‘Harder’ werken, “want alleen zo komt een land vooruit. Laten we geen tijd verspillen om af te geven op politieke opponenten, maar ons concentreren op de zaken die belangrijk zijn voor ons land en onze samenleving”.

Onder luid applaus beloofde Noersalim dat binnenkort na registratie van drop-outs in het gebied, er gratis ICT en computerreparatielessen zullen worden verzorgd.

De vergadering werd ook bijgewoond door de parlementariër Celsius Waterberg die zijn felicitaties overbracht aan het uit 15 personen bestaand ressortbestuur dat onder leiding staat van Robbert Troenopawiro.(GFC)

Meer nieuws

Winkeldief stopt zeven messen in broek

Twee beveiligingsmedewerkers hebben Karel S. (54) op heterdaad betrapt toen hij bezig was goederen te stelen in een winkel aan de Maagedenstraat. De man had…

Adela Sedney viert 101ste jaardag

Adela Sedney werd maandag 101 jaar en dat werd gevierd met familie en vrienden. Uit handen van districtscommissaris Mike Nerkust heeft zij een enveloppe namens…

KPS bevestigt verbranding 488 kg drugs

De Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname heeft afgelopen zaterdag in aanwezigheid van een officier van Justitie van het Openbaar Ministerie de vierhonderd achtentachtig…

Introductie Moni karta in Boven-Suriname

Het team van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de afgelopen week het gebied Sipaliwini te Boven-Suriname aangedaan. Het hoofd van de afdeling Uitbetaling Sociale…

Rover berooft slechtziende man

Achmed K. (47) werd op 9 maart door omstanders aangehouden en overgedragen aan surveillerende politiemannen van ressort Centrum, nadat hij op de hoek van de…

Overdracht leiding CASAS een feit

De overdracht van de leiding van Casas (Burger Luchtvaart Veiligheidsautoriteit Suriname) is een feit. Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft…

Scroll Up