Samba, zuipen en seks: Rio strijdt tegen ongewenste intimiteiten tijdens carnaval

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, waar de lucht zindert van de erotische spanning, veroorzaakt door de traditionele schaarsheid aan kleding tijdens het carnaval dat vrijdag is losgebarsten, wordt een man vervolgd voor verkrachting van een vrouw.

 

Er was geen gemeenschap, althans geen penetratie: de man trok zich in een bus af en kwam in het openbaar klaar over een vrouwelijke passagier – maar hij werd toch aangeklaagd voor verkrachting.

Het is heet in Rio. Dat drijft velen ertoe het bezwete lijf zoveel mogelijk te ontbloten. Maar schaars gekleed betekent nog geen uitnodiging om aan te raken, is de boodschap.

Tijdens het jaarlijkse carnaval is het de gewoonte dat vrouwen (zeer) luchtig gekleed gaan. Dat resulteert iedere paar minuten in een aanranding of verkrachting.

De militaire politie in Rio noteerde vorig jaar duizenden meldingen van seksueel geweld tijdens het carnaval; verpleegster Maria Marzal, die werkt op een afdeling voor spoedeisende hulp, zegt dat bij elke shift minstens één verkrachte vrouw wordt binnengebracht.

Dit jaar liet de stad duizenden stickers uitdelen met de boodschap: “Nee betekent nee!” en “Mijn borsten vastpakken zal je geen kus opleveren!”

Het carnaval eindigt officieel aanstaande woensdag, maar in sommige steden – bijvoorbeeld Rio – gaat het dansen en drinken wekenlang door.

Meer nieuws

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up