Ruim zeventig Nickerianen getraind in genderaangelegenheden

In Nickerie hebben in de tweede helft van het afgelopen jaar ruim zeventig personen geparticipeerd aan verschillende trainingen van het Bureau Genderaangelegenheden (BGA). De trainingen waren bestemd voor de bestuursdienst, de media en vrouwen in de polders.

Door middel van trainingen brengt het bureau bewustwording op gang over gender gerelateerde onderwerpen, om hiermee genderongelijkheid tegen te gaan.
Ook in 2018 zijn verschillende trainingen in het district gehouden.

Zo heeft het BGA op verzoek van Stichting Sari een training verzorgd in het kader van Internationale Dag van de Vrouw, waarbij het begrip gender en genderaangelegenheden nader is toegelicht.

Stichting Sari koppelde deze training aan een lezing, welke als doel had de aanwezige gasten gedetailleerde informatie te verstrekken over het begrip gender en hoe dit zich in de praktijk manifesteert.

Het BGA is vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor het genderbeleid in Suriname. Stichting Sari is een non-profit vrouwenorganisatie die merendeels opereert vanuit het rijst district Nickerie en langer dan tien jaar aan de weg timmert.

Door middel van fondsvorming tracht de stichting verlichting te brengen aan hulpbehoevenden van het district Nickerie, vooral voor de achtergestelde groepen binnen die samenleving. Zij richt zich ook in het bijzonder op het verbeteren van de positie van vrouwen.

BGA heeft verschillende campagnes lopen tegen gendergerelateerd geweld en gender gerelateerde discriminatie. Op elke 25ste van de maand wordt Orange Day herdacht. Door de kleur oranje te dragen, wordt aandacht gevraagd voor het vraagstuk van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Ook wordt zoveel mogelijk voorlichting gegeven op deze dag. Daarnaast is er de ‘He for She campagne’. Dit houdt in dat ook mannen en jongens worden betrokken bij de bewustwordingsactiviteiten omdat de gevolgen van gender gerelateerd geweld door de hele samenleving worden ervaren.

Beide campagnes worden in VN-lidstaten gevoerd teneinde gender gerelateerd geweld en discriminatie een halt toe te roepen.

Meer nieuws

Geen visum voor piloten Aeroflot

Piloten van de Russische vliegmaatschappij Aeroflot kunnen geen visum krijgen voor de VS. De maatschappij is de enige die rechtstreekse vluchten uitvoert tussen Amerika en…

Luchtverkeersleiders blijven in actie

Luchtverkeersleiders, verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers (Satca), blijven in actie. Dat is donderdagavond besloten op een algemene leden vergadering. De leden zijn niet…

Suribethouder voor duizenden opgelicht

De 42-jarige Sandjay B. werd maandag door de politie ingesloten, omdat hij een Suribethouder heeft opgelicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had Sandjay de gewoonte…

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Scroll Up