Ruim 10.000 Nederlanders verwijderen Facebook-account

Ruim tienduizend Nederlanders hebben hun Facebook-accounts woensdagavond verwijderd of gedeactiveerd na een oproep van televisiepresentator Arjen Lubach, blijkt uit een steekproef van NU.nl.

Bij het Facebook-evenement, een initiatief van het programma Zondag met Lubach, stelde de programmamaker voor woensdag om 20.00 uur massaal Facebook-accounts te verwijderen.

Aanleiding voor het evenement was het datamisbruikschandaal rondom Cambridge Analytica, waarin Facebook op dit moment is verwikkeld. Daaruit bleek dat persoonsgegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers zonder goedkeuring zijn gebruikt voor politieke reclame. Daar waren ook negentigduizend Nederlanders bij betrokken.

Meer technologienieuws

‘PlayStation 5 verschijnt pas in 2020’

Sony zou de PlayStation 5 pas in 2020 op de markt willen brengen. Geruchten over een nieuwe PlayStation-spelcomputer in 2018 of 2019 kloppen hoogstwaarschijnlijk niet….

Facebook wijst gebruikers op datalek

Facebook maakt aan gebruikers via een speciale pagina duidelijk of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Op deze pagina kunnen Facebook-gebruikers bekijken of…

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

Adverteerders op Facebook moeten in het vervolg beloven dat zij informatie over hun publiek alleen met toestemming zullen gebruiken. Facebook wil hiermee misbruik voorkomen. Adverteerders…

Scroll Up