Recht voor één, ander Israëlisch recht voor de ander: 8 maanden cel voor mep, 9 maanden straf voor moord

Ahed Tamimi werd woensdag in Israël veroordeeld tot acht maanden cel omdat zij een soldaat in het gezicht had gemept. Twee dagen daarvóór hoorde Elor Azaria, de Israëlische soldaat die een gewonde Palestijn standrechtelijk had geëxecuteerd, dat zijn straf was teruggebracht naar negen maanden.

 

Tamimi, een Palestijnse tiener, werd op 19 december gearresteerd omdat ze een Israëlische soldaat was aangevlogen nadat troepen haar 15-jarige neef Mohammad Tamimi van dichtbij in het hoofd hadden geschoten met een rubberen kogel.

De Tamimi-familie protesteerde tegen de uitbreiding van de Israëlische nederzetting Halamish. Israël neemt geleidelijk meer land- en waterbronnen in voor het dorp, wat door de internationale gemeenschap als illegaal wordt beschouwd.

Beelden van de confrontatie werden viraal en de daaropvolgende arrestatie en detentie van de tiener kreeg internationale aandacht, waarbij velen haar zagen als het posterkind voor het Palestijns verzet tegen de Israëlische bezetting.

Azaria werd in januari 2017 veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor doodslag omdat hij de gewonde, ongewapende Palestijn Abdul Fatah al-Sharif van korte afstand door het hoofd schoot.

Al-Shariff lag op de grond en vormde geen enkel gevaar toen hij werd vermoord. De straf van Azaria werd teruggebracht naar negen maanden.

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up