Pilote Air India redt honderden mensenlevens dankzij bliksemactie

Een pilote van Air India (AI) redde vorige week woensdag het leven van 261 passagiers. Door een fout van twee luchtverkeersleiders kwam haar vliegtuig gevaarlijk dichtbij een toestel van Vistara. Razendsnel ingrijpen voorkwam op het allerlaatste moment dat de twee Airbussen tegen elkaar klapten.

De A320neo van Vistara daalde van de toegewezen 29.000 voet naar 27.100 voet. Op die hoogte vloog de kist van AI op de A320 af.

“Waarom zit je op deze hoogte?”, hoorde Anupama Kohli de verkeerstoren aan het Vistara-toestel vragen. “Nee, jij hebt gezegd dat ik naar deze hoogte moest komen” reageerde de co-pilote van het toestel, dat eveneens door een vrouw werd bestuurd.

Terwijl de A320 in gesprek was met de toren, gingen binnen het AI-toestel alle alarmen af en Kohli besefte dat de twee toestellen op ramkoers lagen.

Zij rukte het toestel onmiddellijk omhoog en joeg het scherp naar rechts om het Vistara-vliegtuig te ontwijken.

De twee luchtverkeersleiders die de toestellen naar de verkeerde hoogte hadden gedirigeerd, zijn geschorst.

Meer nieuws

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up