Oud-president Sarkozy opgepakt voor corruptieonderzoek

De vroegere Franse president Nicolas Sarkozy is vandaag in hechtenis genomen om te worden verhoord omdat hij mogelijk tientallen miljoenen euro’s in ontvangst had genomen uit Libië om zijn verkiezingscampagne in 2007 te financieren.

Sarkozy kan minstens 48 uren worden vastgehouden en moet dus woensdag horen of hij officieel wordt aangeklaagd.

De ex-president wordt al jaren achtervolgd door geruchten dat hij geld aannam van de groten der aarde.

Hij zou in 2012 illegaal geld hebben ontvangen van Liliane Bettencourt, de steenrijke erfgename van het L’Oreal-concern. Sarkozy glipte door de mazen heen, maar werd in 2014 opnieuw hiervoor opgepakt.

Tussen 2006 en 2007 zou hij koffers met miljoenen euro’s in contanten uit Libië hebben ontvangen. Het zou in totaal om een bedrag van 50 miljoen euro gaan.

Als dat klopt, dan heeft Sarko meer dan tweemaal het maximaal toegestane bedrag aan campagnebijdragen ontvangen, maar ook de regels betreffende buitenlandse financiële bijdragen en de meldingsplicht voor campagnebijdragen hebben overtreden.

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up