Opleving Tapoeripa met nieuw medisch centrum

Voortaan zullen de bewoners van Tapoeripa 24 uur toegang hebben tot medische zorg. Het gebouw dat is opgeleverd, wordt volledig gevoed door zonne-energie. Deze poli zal meer dan een poli zijn voor de plaatselijke bewoners. De polikliniek is met behulp van de Technische Dienst van het Nationaal Leger gebouwd.

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) is belast met de medische zorg van het Kabalebo en het Wayambo gebied. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft ook er voor gezorgd dat de gezinnen in het dorp voorzien zijn van water.

Het dorp Tapoeripa is ongeveer 90 jaar oud en telt 75 inwoners. De kapitein van dit gebied Petrus Sabajo is blij met de opleving binnen Tapoeripa. “Un ben val uit, maar a libi e kon baka in a dorpu,” zegt hij blij. Hiermee refereert hij naar de mogelijkheid om te bellen en te internetten, schoon drinkwater te genieten, 24 uur energie, de ondersteuning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bij de landbouw en anderen.

President Desi Bouterse woonde dit heuglijk moment bij samen met de ministers van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien en die van Volksgezondheid, Patrick Pengel.(GFC)

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up