Ophef over misbruik gegevens miljoenen Facebookgebruikers

Facebook is niets anders dan een surveillancebedrijf dat gegevens van gebruikers verzamelt en verkoopt. Dat zegt NSA-klokkenluider Edward Snowden in reactie op het recente schandaal over misbruik van gegevens van Facebookgebruikers.

“Bedrijven die geld verdienen door gedetailleerde verslagen van privélevens te verzamelen en te verkopen, werden ooit duidelijk omschreven als’ surveillancebedrijven ”, schreef Snowden op Twitter.

 

 

Hij noemt “de naamsverandering van surveillancebedrijf naar sociale media ‘de meest succesvolle misleiding’” nadat het “departement van Oorlog” het “ministerie van Defensie” werd.

Facebook kwam in opspraak toen rond het weekeinde bekend werd dat het databedrijf Cambridge Analytica gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers – volgens het sociale medium zonder toestemming – had gebruikt.

De gegevens zouden zijn gebruikt ten bate van het campagneteam van Donald Trump tijdens de verkiezingen van 2016.

Facebook zou het misbruik hebben verzwegen voor de gebruikers en zou ook niets hebben gedaan om het misbruik te voorkomen.

 

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up