Nieuwe democratie: besluiten worden voortaan in VK niet meer gezamenlijk genomen

De Britse premier Theresa May liet maandag zien hoe het hoort in een democratisch land. Zij trommelde het parlement op om de volksvertegenwoordiging op de hoogte te stellen dat het Verenigd Koninkrijk oorlog ging voeren.

Beter laat dan nooit, moet May gedacht hebben, want de oorlogshandelingen waren al twee dagen eerder uitgevoerd.

Dat ontlokte Labour de vraag of May voortaan eerst, zoals het hoort, naar het parlement zou komen om de mening van de vertegenwoordigers te vragen.

Nee, May kon niet uitleggen waarom het Verenigd Koninkrijk met zoveel spoed naar het slagveld moest en ja, een volgende keer zou zij precies hetzelfde doen.

Lege gebouwen

Labourleider Jeremy Corbyn merkte op dat de geallieerde bommenwerpers “iets wat leek op lege gebouwen” hadden vernietigd.

Hij achtte het zeer waarschijnlijk dat de lege gebouwen er enkele dagen later nog steeds zouden staan, en dat inspecteurs en parlementariërs dus best de tijd hadden kunnen krijgen hun werk te doen vóór de luchtaanval begon.

May legde uit dat haar besluit was gebaseerd op informatie die zo geheim was, dat zij niet gedeeld kon worden met het parlement. De vertegenwoordiging van het Britse volk ging met die uitleg akkoord.

Meer nieuws

Suribethouder voor duizenden opgelicht

De 42-jarige Sandjay B. werd maandag door de politie ingesloten, omdat hij een Suribethouder heeft opgelicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had Sandjay de gewoonte…

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Scroll Up