Netanyahu wil geen Afrikaanse vluchtelingen, om joodse staat te verzekeren

Infiltranten uit Afrika zijn een groter gevaar voor Israël dan terroristen. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandag tijdens een evenement in Dimona over het 200 kilometers lange hek tussen zijn land en Egypte.

Zonder dit hek “zouden wij blootgesteld zijn aan zware aanvallen door terroristen uit de Sinaï, en iets veel ergers, een stroom illegale infiltranten uit Afrika,” zei hij.

Netanyahu is voorstander van een controversiële campagne om duizenden Afrikaanse migranten uit het land te deporteren.

De enige manier om een democratische joodse staat te blijven is de Afrikaanse infiltranten buiten de deur houden, vindt hij.

“Hoe kunnen we een joodse en democratische staat verzekeren met 50.000 en dan 100.000 en 150.000 infiltranten per jaar. Na een miljoen, 1,5 miljoen, zou je de tent kunnen sluiten,” zei Netanyahu.

Het Hooggerechtshof stopte onlangs de Israëlische campagne om ongehuwde mannelijke migranten naar derde landen te deporteren (naar verluidt Rwanda en Oeganda), met gevangenisstraffen voor degenen die weigeren te gaan.

De Afrikanen, bijna allemaal uit het dictatoriale Eritrea en het door oorlog verscheurde Soedan, zeggen dat ze zijn gevlucht om hun leven te redden en opnieuw gevaar lopen als ze terugkeren. De meesten kwamen tussen 2006 en 2012 aan. 

Judasloon voor verklikkers

Israël beschouwt de overgrote meerderheid van hen als economische vluchtelingen en zegt dat het geen wettelijke verplichting heeft om ze te houden.  Israël noemt hen consequent, bijvoorbeeld in overheidspublicaties, ‘infiltranten’.

In januari kondigde de Population and Immigration Authority een maatregel aan die verdacht veel lijkt op praktijken van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Toen konden Nederlanders geld verdienen met het verraden van ondergedoken Joden aan de Duitse bezetter. Bijna 80 jaren later doen Joden hetzelfde wat hen destijds overkwam.

In een advertentie beloofde de Authority 30.000 Israëlische shekels ($ 8.845) aan burgers die Afrikaanse vluchtelingen verraden, zodat die kunnen worden gedetineerd en gedeporteerd.

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up