Nederlanders veroordeeld voor drugshandel via dark web en witwassen bitcoins

Twee 24-jarige Nederlandse mannen zijn door de rechtbank veroordeeld voor grootschalige drugshandel via dark web en het witwassen van bitcoins in 2014 en 2015.

Een 24-jarige man uit Utrecht wordt gezien als de drijvende kracht achter de drugshandel en had het grootste aandeel in de witwaspraktijken, meldt Nu.nl.

De Utrechter is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De medeverdachte uit Amsterdam krijgt een celstraf van vierenhalf jaar opgelegd.

Samen verkochten de mannen een half jaar lang drugs via dark web, die zij vervolgens verstuurden naar onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Japan. Het gaat in totaal om zo’n tien kilo drugs, met name speed en XTC.

Het dark web is een onderdeel van het internet dat dankzij allerlei anonimiserende functies populair is onder drugshandelaars. Drugs wordt vaak met digitale valuta zoals bitcoin afgerekend.

Meer technologienieuws

Slimme assistent Google wordt beter

Smartphonemakers worden van Google de mogelijkheid om de Google Assistant te integreren met hun toestellen. Hierdoor wordt het mogelijk dat commando’s opgevolgd wordt door de…

Google aangeklaagd voor discriminatie

Internetgigant Google is aangeklaagd door een ex-medewerker voor mogelijke discriminatie . Het bedrijf werd aangeklaagd voor onder meer discriminatie, intimidatie, pesterijen en onrechtmatige beëindiging van…

32 jaar cel voor oplichting via internet

De rechter heeft een Britse academicus, die zichzelf op internet voordeed als een vrouwelijke artiest, een gevangenisstraf van 32 jaar opgelegd voor het afpersen van…

Drones helpen bij cholerabestrijding in Malawi

Een hulporganisatie gebruikt drones in Malawi om gebieden in kaart te brengen waar cholera uitgebroken is. Kaarten worden uitgeprint en gebruikt door bewoners voor hygiëneverbetering….

Scroll Up