Moskou: ‘chemische aanval’ Douma in scene gezet door Britten en Amerikanen

Moskou heeft “onweerlegbaar bewijs” dat de vermeende chemische aanval in de Syrische stad Douma een ‘valse vlagaanval’ was. Die zou in scene zijn gezet door Britse veiligheidsdiensten met steun van de Verenigde Staten.

Aleksandr Shulgin, de Russische gezant bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), zei dit op een speciale vergadering van de uitvoerende raad van de chemische waakhond van de VN.

“We hebben niet alleen een ‘hoog niveau van vertrouwen’, zoals onze westerse partners dat altijd plegen te zeggen; we hebben onweerlegbaar bewijs dat er geen chemische aanval is geweest in Douma op 7 april”, zei Shulgin.

De diplomaat zegt dat het incident een “vooraf geplande ‘valse vlagaanval’ was die is uitgevoerd door de Britse veiligheidsdiensten, mogelijk met steun van hun bondgenoten in Washington.

De dingen ontvouwden zich volgens het vooraf geschreven scenario, opgesteld door Washington. Het lijdt geen twijfel dat de Amerikanen in dit alles de ‘eerste viool’ spelen” zei Shulgin.

De zogenoemde aanval zou zijn uitgevoerd door “pseudo-humanitaire NGO’s die onder bescherming staan ​​van de buitenlandse tegenstanders van de Syrische regering.”

Meer nieuws

Geen visum voor piloten Aeroflot

Piloten van de Russische vliegmaatschappij Aeroflot kunnen geen visum krijgen voor de VS. De maatschappij is de enige die rechtstreekse vluchten uitvoert tussen Amerika en…

Luchtverkeersleiders blijven in actie

Luchtverkeersleiders, verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers (Satca), blijven in actie. Dat is donderdagavond besloten op een algemene leden vergadering. De leden zijn niet…

Suribethouder voor duizenden opgelicht

De 42-jarige Sandjay B. werd maandag door de politie ingesloten, omdat hij een Suribethouder heeft opgelicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had Sandjay de gewoonte…

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Scroll Up