Misiekaba participeert in ACP/ EU-vergadering in Brussel

De vaste vertegenwoordiger van de ACP/EU in De Nationale Assemblée (DNA), parlementariër André Misiekaba, vertegenwoordigt de DNA van 20 tot en met 22 maart bij de 49ste vergadering van de ACP Parliamentary Assembly in Brussel, België. Tijdens deze vergadering zal over verschillende issues, de ACP /EU landen aangaande, worden gesproken.

De bijeenkomst van de Afrikaanse, Caribische en Pacifische Staten en de Europese Unie (ACP/EU) heeft als primaire doelstelling het vergaren van informatie en kennisverrijking over wetgeving, beleid en begroting.

Effectieve participatie en het kenbaar maken van standpunten over de visie van Suriname, is belangrijk bij de deelname aan deze reguliere meeting. Verder kan de visie van de ACP worden meegenomen. Ook zal worden nagegaan hoe die te implementeren in wetgeving voor Suriname. Tijdens de vergadering zal ook aandacht worden besteed aan economische ontwikkeling, financiën en handel, meldt DNA.

Suriname is lid van de ACP. Deze landen hebben een formele samenwerking met de EU, namelijk de Cotonou Overeenkomst. De overeenkomst legt de samenwerking tussen de EU en de ACP-landen vast en is het belangrijkste Europese instrument voor de ontwikkelingssamenwerking. Op de vergadering zal daarom ook over de toekomst van het Cotonou akkoord, dat in 2020 vervalt, gesproken worden.(GFC)

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up