Minister Polak geeft opheldering in kwestie AKB

De Algemene Kinderbijslag (AKB) die elk jaar eenmalig wordt uitbetaald, is na het opmerken van misstanden stopgezet. Hierdoor zijn de gebieden Koewarasan, Leiding en een deel van Welgelegen nog niet uitbetaald. “Er zijn wat onregelmatigheden geconstateerd van vóór 2015, waardoor wij nu de zaak hebben stopgezet”.

Dit zei minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), woensdag tijdens een persconferentie in het gebouw van het NII. De zaak wordt aangebracht bij de procureur-generaal.

Om de rechthebbenden niet langer te laten wachten op de gelden, zal de bewindsvrouw samen met haar collega van Financiën, minister Gillmore Hoefdraad, een oplossing bedenken voor dit probleem. De uitbetaling zal binnen een week tot twee geschieden.

Het probleem van verduistering is volgens de minister volgend jaar opgelost, omdat de AKB dan ook op de Moni Karta geplaatst zal worden.

Over de Moni Karta is de gemeenschap tevreden. Op zaterdag 21 oktober vertrekt een ploeg richting Apoera waar zij in Washabo, Section en Zandlanding voorlichting zal geven. Ook zal er een herregistratie plaatsvinden omdat het gebied per november 2017 ook in dit systeem wordt opgenomen.(GFC)

Meer nieuws

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Aangeboden |  Yoga nader bekeken

Vandaag de dag blijft de wetenschap van yoga, die meer dan vijfduizend jaar geleden systematisch in India is ontstaan en geëvolueerd, in wezen de acceptatie…

Scroll Up