Minister Polak benadrukt belang training crèchehoofden

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaf in de trainingszaal van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij het officiële startsein voor de “Training of Trainers in Early Childhood Development”.

Het doel van dit project is om de kennis en vaardigheden van de crèchehoofden in ‘Early Childhood Development’, te vergroten en te versterken.

De training wordt verzorgd door het ministerie van Sozavo in samenwerking met ‘the Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Cooperation (COMCEC) en de Kalkinma Development Bank of Turkey.

Crèches zijn een belangrijke basis behoefte voor gezinnen met werkende ouders. Zij dienen daarom de overtuiging te hebben dat de kinderopvang een veilige omgeving is voor het kind welke optimaal bijdraagt aan de opvoeding en ontwikkeling van het kind.

De bewindsvrouw drukte participanten op het hart om de kennis op te pakken, het toe te passen en over te dragen aan collega’s. Zo kunnen zij reeds in de vroege fase van hun leven zorg dragen voor de basis ontwikkeling en opvoeding van onze kinderen.

De minister geeft aan dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het stimuleren van kinderen. De financiering van dit project is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen COMCEC, het ministerie van Sozavo en vertegenwoordigers van de staat Suriname. De training duurt van 13 november tot en met 17 november in de trainingszaal van het ministerie van LVV.(GFC)

Meer nieuws

Man aangehouden voor oplichting seniorenburgers

Surveillerende politieambtenaren hebben dinsdag de 45-jarige Widjai N. aangehouden die zich de afgelopen maanden schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering. Zijn slachtoffers zijn seniorenburgers…

Para buigt zich over problemen Inheemse dorpen

Overheidsfunctionarissen en volksvertegenwoordigers hebben onder leiding van districtscommissaris (dc) Armand Jurel werkbezoeken gebracht aan ver gelegen Inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van…

Planeet aarde raakt leven en water kwijt

De aarde raakt in rap tempo planten, dieren en schoon water kwijt, zegt de Verenigde Naties in vier nieuwe wetenschappelijke rapporten over biodiversiteit. Het gaat…

52 vreemdelingen gedeporteerd in februari

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in februari 52 vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende nationaliteiten. Het gaat…

Verkrachte tiener sterft tijdens bevalling

Een 14-jarig meisje stierf in Paraguay vanwege complicaties bij de bevalling. Familieleden zeggen echter dat haar dood te wijten is aan medische fouten, schrijft UltimaHora….

Autobestuurder laat leven achter stuur

De 59-jarige Ivan Kemble heeft donderdag het leven gelaten in zijn voertuig. Volgens het onderzoek reed de bestuurder over de Nidhastraat en ging richting Leysweg….

Scroll Up