Man verliest zaak van 1,1 miljoen tegen voormalige baas “die windjes naar hem liet”

David Hingst daagde zijn ex-baas, Greg Short, voor de rechter omdat die hem zou vernederd hebben met het laten ontsnappen van stinkende windjes “op en naar” hem. Hingst eiste een slordige 1,1 miljoen euro schadevergoeding. Maar de rechter vond de scheetjes eerder een manifestatie van Australische humor dan wel van pestgedrag.

Short gaf toe dat hij misschien een of twee keer last had gehad van winderigheid, maar ontkende dat hij met zijn geschut bewust Hingst had geviseerd.

Getuige Phillip Hamilton, een ex-collega, had het over een cultureel misverstand: Hingst, van Duitse afkomst, begreep de Australische humor van de scheetjes niet. Dat Hingst er niet mee kon lachen, bleek al toen hij Short eens besproeide met parfum.

Meer bizar nieuws

Zestig Lula’s in parlement Brazilië

Ruim zestig Braziliaanse parlementsleden laten ‘Lula’ toevoegen aan hun naam uit protest tegen de gevangenisstraf van Lula da Silva. De oud-president is veroordeeld voor corruptie…

Ouders vinden na 24 jaar dochtertje terug

Op driejarige leeftijd verdween Qifeng in de Chinese stad Chengdu, terwijl haar ouders fruit verkochten. 24 jaar lang leek ze van de aardbodem verdwenen. Onlangs…

Scroll Up