Korpschef Chin en Politie Attaché Brazilië ondertekenen MoU

De nieuwbakken Politie Attaché van Brazilië in Suriname, de federale commissaris van politie, Evangelina Cariné Miranda, heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), commissaris van politie Antonio Chin.

Tijdens het kennismakingsbezoek op het hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname, is onder meer van gedachten gewisseld over de politie samenwerking en institutionele versterking van het KPS. Dat meldt de PR van het KPS.

Trainingsmogelijkheden voor het personeel van KPS zijn besproken en een Memorandum of Understanding werd getekend. Deze zal een bijdrage leveren aan de verdieping en bestendiging van de bilaterale relatie tussen het KPS en de Federale Politie van Brazilië.

Zowel de waarnemend korpschef als zijn collega van de Federale Politie zijn ingenomen met de ontmoeting en benadrukten uit te kijken naar een vruchtbare en coöperatieve samenwerking.

De Federale commissaris van politie Evangelina Cariné Miranda is de vijfde Politie Attaché die Brazilië heeft uitgezonden naar Suriname om invulling te geven aan de bilaterale samenwerking. Haar voorganger was de Federale Commissaris van Politie Rafael Pinto Marquez De Souza.(GFC)

Meer nieuws

Man aangehouden voor oplichting seniorenburgers

Surveillerende politieambtenaren hebben dinsdag de 45-jarige Widjai N. aangehouden die zich de afgelopen maanden schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering. Zijn slachtoffers zijn seniorenburgers…

Para buigt zich over problemen Inheemse dorpen

Overheidsfunctionarissen en volksvertegenwoordigers hebben onder leiding van districtscommissaris (dc) Armand Jurel werkbezoeken gebracht aan ver gelegen Inheemse dorpen in Para. Bij deze bezoeken is van…

Planeet aarde raakt leven en water kwijt

De aarde raakt in rap tempo planten, dieren en schoon water kwijt, zegt de Verenigde Naties in vier nieuwe wetenschappelijke rapporten over biodiversiteit. Het gaat…

52 vreemdelingen gedeporteerd in februari

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in februari 52 vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende nationaliteiten. Het gaat…

Verkrachte tiener sterft tijdens bevalling

Een 14-jarig meisje stierf in Paraguay vanwege complicaties bij de bevalling. Familieleden zeggen echter dat haar dood te wijten is aan medische fouten, schrijft UltimaHora….

Autobestuurder laat leven achter stuur

De 59-jarige Ivan Kemble heeft donderdag het leven gelaten in zijn voertuig. Volgens het onderzoek reed de bestuurder over de Nidhastraat en ging richting Leysweg….

Scroll Up