“Kinderen onrechtmatig gevolgd door duizenden Android-apps”

Zeker 3.337 Android-apps die op kinderen en families zijn gericht, zouden onrechtmatig data over kinderen hebben verzameld en doorgestuurd naar onder meer adverteerders, werd ontdekt door het International Computer Science Institute.

In de studie werden 5.855 Android-apps onderzocht. Daarvan verzamelde 281 apps contactgegevens of de locatie van het kind, zonder toestemming van de ouders te vragen.

Nog eens 1.100 apps deelden gevoelige gebruikersdata met advertentiebedrijven die zich bezighouden met adverteren op basis van gedrag. Die bedrijven verbieden zelf expliciet het gebruik van data van kinderen.

Meer technologienieuws

‘PlayStation 5 verschijnt pas in 2020’

Sony zou de PlayStation 5 pas in 2020 op de markt willen brengen. Geruchten over een nieuwe PlayStation-spelcomputer in 2018 of 2019 kloppen hoogstwaarschijnlijk niet….

Facebook wijst gebruikers op datalek

Facebook maakt aan gebruikers via een speciale pagina duidelijk of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Op deze pagina kunnen Facebook-gebruikers bekijken of…

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

Adverteerders op Facebook moeten in het vervolg beloven dat zij informatie over hun publiek alleen met toestemming zullen gebruiken. Facebook wil hiermee misbruik voorkomen. Adverteerders…

Scroll Up