Japanse natie vindt alleenstaande vrouw een last

Een Japanse politicus heeft een golf van kritiek over zich heen gekregen na zijn uitspraak dat vrouwen meer kinderen moeten krijgen. Ook zijn opmerking dat vrouwen die single blijven op latere leeftijd een last voor de natie zijn, kan rekenen op veel afkeurende reacties.

Kanji Kato maakt deel uit van de regeringspartij van premier Shinzo Abe. Zijn uitlatingen zijn een reactie op de bekendmaking van nieuwe officiële geboortecijfers in Japan. Die zijn sinds het begin van de telling in 1899 nog nooit zo laag geweest. De Japanse regering probeert door middel van financiële bonussen voor kinderrijke gezinnen het geboortecijfer op te krikken, maar dat blijkt maar niet te lukken.

De 72-jarige Kato is niet de eerste Japanse politicus die vindt dat de voornaamste rol van vrouwen het krijgen van kinderen is. In 2007 omschreef de toenmalige minister van gezondheid Yanagisawa vrouwen als ‘broedmachines’. Hij vond het hun publieke taak om het geboortecijfer omhoog te jagen.

Delen:

Meer bizar nieuws

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Delen:
Scroll Up