Introductie Moni karta in Boven-Suriname

Het team van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de afgelopen week het gebied Sipaliwini te Boven-Suriname aangedaan. Het hoofd van de afdeling Uitbetaling Sociale Voorziening, Monche Atompai, geeft aan dat het doel van de Moni Karta om mensen te helpen en tegemoet te komen, geslaagd is.

De Moni Karta is bestemd voor mensen met een beperking en mensen die de algemene kinderbijslag krijgen geeft het diensthoofd aan.

Atompai vind het noodzakelijk dat de dorpelingen mee kunnen gaan met de ontwikkelingen. Tijdens dit oriëntatiebezoek is er ook aan voorlichting gedaan. Het ministerie heeft tijdens dit traject samengewerkt met de kapiteins en de basja’s die hun medewerking zullen verlenen om de dorpelingen te begeleiden in het proces.

De bewoners werden tijdens dit bezoek ook geïnformeerd door een medewerker van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Negesty Westenburg, medewerker SPSB, geeft aan dat de dorpelingen de nodige voorlichting hebben gekregen over het gebruik van de Moni Karta en voor wie het bestemd is. Zij stelt het op prijs dat er ook in dit gebied ATM’s geplaatst worden, waardoor de bewoners niet meer hoeven te varen naar Atjoni om geld te lichten.

Westenburg raadt de dorpelingen aan om hun bankkaart goed te bewaren en hun pincode te onthouden.(GFC)

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up