Inspecteur gelooft niet dat overledene niet meer kan werken

Hatti Broxton was woedend: de invaliditeitsinspecteur scheen niet te begrijpen dat haar overleden moeder niet meer in staat was te werken, en stond erop de vrouw te onderzoeken.

Dat kon, zei Hatti, en overhandigde de inspecteur de urn met de as van haar moeder die zeven maanden eerder was overleden.

Het overlijden was terstond gemeld bij het ministerie van Arbeid en Pensioenen (DWP), en het departement had haar zelfs hun condoleances aangeboden, zegt Hatti.

Toch werd in februari een brief van de dienst bezorgd: moeder zou op 13 maart bezoek krijgen van een inspecteur, die zou beoordelen of zij nog steeds arbeidsongeschikt was.

“Ik heb de DWP later verteld dat ik graag wil leven in de wereld waar de DWP in leeft, waar mijn moeder nog leeft. Maar ze is al zeven maanden weg.”

Een woordvoerder van de DWP bood excuses “aan mevrouw Broxton voor het leed veroorzaakt door de administratieve fout.”

Meer nieuws

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Eerste Christelijke Ondernemersmiddag

Op zaterdag 28 april wordt de eerste Christelijke Ondernemersmiddag gehouden door TABTO Group, dè onderscheidende partner voor duurzame ontwikkeling en ‘next level’ professionalisering van bedrijven….

EBS komt zelfopwekkers energie tegemoet

Vanwege de grote vraag van zelfopwekkers om aangesloten te worden op het landelijk elektriciteitsnet heeft de Energiebedrijven Suriname (EBS), het initiatief genomen om vooruitlopend en…

Scroll Up