In het Noorse dorp Longyearbyen mag je niet sterven

In het Noorse dorp Longyearbyen met een inwonertal van ruim 2.500, is het verboden te sterven. Mensen die met pensioen gaan, worden verzocht het eiland te verlaten. Ook zieke mensen worden verzocht te verhuizen. Het is daar zo koud dat de hele eilandengroep bedekt is met permafrost, grond die nooit ontdooit.

De huizen worden er op palen gebouwd en dat betekent ook dat je er geen mensen kan begraven. De lijken komen door de vorst terug naar boven. Het is er gewoon niet mogelijk om een mens te begraven en daarom mag je er niet sterven.

Mensen die met pensioen gaan, worden verzocht het eiland te verlaten. Oudere mensen die er toch per se willen blijven wonen, moeten verzekeren dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zieke mensen worden met helikopters naar het vasteland gebracht of verzocht te verhuizen. Zwangere vrouwen moeten drie weken voor hun uitgerekende datum naar het vasteland.

Meer bizar nieuws

Zestig Lula’s in parlement Brazilië

Ruim zestig Braziliaanse parlementsleden laten ‘Lula’ toevoegen aan hun naam uit protest tegen de gevangenisstraf van Lula da Silva. De oud-president is veroordeeld voor corruptie…

Ouders vinden na 24 jaar dochtertje terug

Op driejarige leeftijd verdween Qifeng in de Chinese stad Chengdu, terwijl haar ouders fruit verkochten. 24 jaar lang leek ze van de aardbodem verdwenen. Onlangs…

Scroll Up