In 2020 vliegende taxi’s Uber

Het nieuwe initiatief is onderdeel van het Elevate-programma van Uber, waarmee het bedrijf in 2020 vliegende taxi’s in de lucht wil krijgen, schrijft NU.nl.

Uber werkt samen met ruimtebedrijf NASA aan een nieuw luchtverkeerssysteem dat zal worden gebruikt voor de vliegende taxi’s.

Het verkeersssyteem wordt gemaakt om specifiek laagvliegende en mogelijk autonome vliegtuigen in de gaten te houden. Het plan is om de taxi’s uiteindelijk helemaal zelfvliegend te maken, zodat een passagier enkel op een knop hoeft te drukken om te vertrekken.

De vliegende taxi zal in 2020 ook worden getest in Los Angeles. Eerder had Uber aangekondigd de taxi te gaan testen in Dubai en Dallas.

Meer technologienieuws

Slimme assistent Google wordt beter

Smartphonemakers worden van Google de mogelijkheid om de Google Assistant te integreren met hun toestellen. Hierdoor wordt het mogelijk dat commando’s opgevolgd wordt door de…

Google aangeklaagd voor discriminatie

Internetgigant Google is aangeklaagd door een ex-medewerker voor mogelijke discriminatie . Het bedrijf werd aangeklaagd voor onder meer discriminatie, intimidatie, pesterijen en onrechtmatige beëindiging van…

32 jaar cel voor oplichting via internet

De rechter heeft een Britse academicus, die zichzelf op internet voordeed als een vrouwelijke artiest, een gevangenisstraf van 32 jaar opgelegd voor het afpersen van…

Drones helpen bij cholerabestrijding in Malawi

Een hulporganisatie gebruikt drones in Malawi om gebieden in kaart te brengen waar cholera uitgebroken is. Kaarten worden uitgeprint en gebruikt door bewoners voor hygiëneverbetering….

Scroll Up