‘Ik val niet op mannen, zoals jij – raak mij niet aan!’

“Ik ben hetero, ik val niet op mannen, zoals jij. Raak mij niet steeds aan”, beet een Amerikaanse volksvertegenwoordiger van zich af toen een collega zijn arm aanraakte. Hij ligt nu zwaar onder vuur vanwege zijn reactie die door velen homofoob wordt genoemd.

De Democraat Matthew Bradford probeerde de aandacht van Republikein Daryl Metcalfe te trekken door zijn arm aan te raken.

Daar was Metcalfe niet van gediend: “Kijk, ik ben hetero, ik heb een vrouw, ik hou van mijn vrouw. Ik val niet op mannen, zoals jij misschien… Raak mij niet steeds aan!”

Het leverde hem onmiddellijk een storm van kritiek op. Melcalfe verdedigde zijn optreden tegen een lokale omroep door uit te leggen dat “de homoseksuelen denken dat zij routinematig kunnen pronken met hun seksualiteit”.

Bradford, getrouwd met een vrouw bij wie hij vier kinderen heeft, noemt de oprisping van Metcalfe “onhandig” en “echt ongepast”.

Meer nieuws

Houdt er nog iemand van Facebook?

 Facebook gaat door zwaar weer, en dat uitgerekend een medeoprichter van WhatsApp – inmiddels verkocht aan Facebook – oproept Facebook te deleten, zal niet…

SWM herdenkt Wereld Waterdag

Wereld Waterdag wordt internationaal herdacht op donderdag 22 maart. Bij de herdenking van deze dag worden individuen en organisaties die bij de mondiale waterproblematiek betrokken…

Winkeldief stopt zeven messen in broek

Twee beveiligingsmedewerkers hebben Karel S. (54) op heterdaad betrapt toen hij bezig was goederen te stelen in een winkel aan de Maagedenstraat. De man had…

Scroll Up