HVB breidt politieke activiteiten uit naar Para

Met de installatie van de kernen Accaribo, La Vigilantia en Paranam en het bestuur van de onderafdeling Para-Oost afgelopen zaterdag, heeft de HVB haar politieke activiteiten uitgebreid naar het district Para. Voorzitter Mike Noersalim merkte op dat de partij op schema met de bemensing van de verschillende statutaire organen van de partij. “Maar we doen het niet voor de statuten, maar omdat de behoefte onder grote delen van de bevolking naar meer informatie over de HVB enorm groot is”, zegt hij.

Hij wijst erop dat de HVB zich niet slechts concentreert op de komende verkiezingen, maar legt de basis voor een langdurige en stabiele politieke partij. Noersalim drukte de toegetreden partijleden op het hart de 5 waarden van de partij altijd in hun handel en wandel uit te dragen, namelijk: vrijheid, verantwoordelijkheid, integriteit, transparantie en sociale rechtvaardigheid.

De vergadering werd ook toegesproken door ex-parlementariër Tatap Pawirodinomo die met zijn aanhang de volledige ondersteuning gaf aan de HVB. “De tijd van dictatoriaal leiderschap en kermis is voorbij, de mensen willen in de eerste plaats eerlijke politici en meer aandacht en niet alleen wanneer de verkiezingen aanbreken,” aldus Tatap die onder luid applaus enkele liedjes en gedichten ten gehore bracht.

Politiek leider Raymond Sapoen gaf de vergadering aan dat hoe moeizaam het economisch ook gaat, de HVB als een van de coalitiedragers zich nooit aan haar verantwoordelijkheid zal onttrekken. “We moeten deel zijn van de noodzakelijke hervormingen die moeten plaatsvinden op het gebied van de gezondheidszorg bijvoorbeeld, het fiscaal beleid, het onderwijs en ondernemingsklimaat. Dat zijn we aan onze naam verplicht”, aldus Sapoen. Stilstand is volgens hem geen optie, “maar we moeten er alleen voor zorgen dat hervormingen gefaseerd en beheersbaar gebeuren en vooral dat er niet wordt gestolen”.

Voor het eind van dit jaar komt de partij uit met een pragmatisch manifest waar de gewenste politieke, maatschappelijke en economische hervormingen zullen worden gedeeld met de samenleving.(GFC)

Meer nieuws

Suribethouder voor duizenden opgelicht

De 42-jarige Sandjay B. werd maandag door de politie ingesloten, omdat hij een Suribethouder heeft opgelicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had Sandjay de gewoonte…

1000 mondstukken voor KPS

De Stichting voor Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft in het kader van veilig verkeer 1000 mondstukken aan het ministerie van Justitie en Politie geschonken. De…

Luchtverkeersleiders in beraad

De luchtverkeersleiders verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben in een spoed algemen leden vergadering besloten om per direct in actie te…

Scroll Up